Vem är Royne?

Älskar naturen, vandrar i skog och fjäll och ägnar också gärna tid vid hav och sjö. Funkar lika bra med en snöstorm på ett berg som under ett parasoll vid Medelhavet! Miljö ligger mig varmt och hjärtat och jag önskar att fler ville värna om vår jord och möjliggöra för kommande generationer att leva i en frisk värld. Älskar att stå vid matgrytorna och bjuder gärna vänner att testa resultaten!

Jag bor i vackra Västernärke med min familj bestående av fru och två tonåringar plus tre härliga katter! Som barn växte jag upp i både Sverige och andra länder och brukar kalla mig för ”Mellansvensk-Utlandssvensk” när jag får frågan om varifrån jag kommer. Det var genom min pappas arbeten som jag hamnade i Australien, Tanzania och Saudi-Arabien. Min mamma var dotter till missionärer i Metodistkyrkan och fick växa upp i Afrika och USA så självklart var det också en stor orsak till att äventyren blev av!

Väl i Sverige var rötterna eller ”basen” Västerås, där släkt till bägge mina föräldrar bodde. Jag började skolan i Saudi-Arabien, i en internationell men amerikanskt styrd skola. Klassen bestod av kompisar från hela världen!

Jag har under skoltiden i Sverige bott i Östervåla, Järbo och Kumla. Totalt blev det sju skolor från årskurs 1 till avslutat gymnasium och jag landade i att bli gymnasieingenjör. Jag hade förmånen att göra ”lumpen”. Militärtjänstgöringen genomfördes i Stockholm vid I1 och K1 som Livdragon vid Sigtuna skvadron. Och som kavallerist fick jag delta i de beridna högvakterna! Det var en utbildning till kompanibefäl inom Militärpolisjägarna. Härifrån har jag både minnen, vänner och lärdomar för livet!

Efter lumpen jobbade jag ihop lite pengar och drog på en ”backpacker-resa” till Australien via Asien. En sån resa som många ungdomar borde göra då man både får se världen och skaffar sig livserfarenhet samtidigt som man möter andra kulturer.

Vid 23-års ålder var det dags att bli vuxen, flytta hemifrån och skaffa ett riktigt jobb. Det började med en praktikplats som vaktmästare på en flyktingförläggning (Balkankrigets tid) och studsade vidare till Ericsson där jag huvudsakligen jobbade med lager och distribution av mobiltelefoner. Det pågick i 9 år innan verksamheten ändrades och flyttade utomlands. Då gick jag över till verkstadsindustri en kortare tid (typ ett och ett halvt år) för att sen hoppa på Bryggeribranschen! Jag fick jobb på Spendrups och arbetade både i Örebro och i Grängesberg. Det blev nästan nio år även där och handlade om lager och logistik med viss distribution i början. Jobbet i Grängesberg medförde en flytt av familjen till södra Dalarna och Smedjebacken efter att ha bott i Kumla och Örebro fram till dess.

1995 träffade jag min nuvarande fru, Marie-Louise och vi gifte oss i Calgary 1997. 2002 och 2004 föddes våra barn, numera tonåringar, Lukas och Lina.

När min pappa blev sjuk i demens ville jag komma närmare Örebro, både för att få vara närmare honom men också för att kunna stötta min mamma. Det betydde jobbyte och jag hamnade på Hasselfors Garden, alltså trädgårdsbranschen! Vi hamnade utanför Fjugesta där vi hittade ett härligt hus på landet men ändå inte isolerat!

Det blev drygt 8 år i trädgårdsbranschen innan jag tog en helt annan väg och startade eget och i det har jag både haft ett löpande projekt som är långsiktigt och jobbat som inhyrd HR-chef under 14 månader. Privata saker och Corona fick mig att under sommaren 2020 ta beslut att söka anställning. Idag är jag på Momentum Group som Logistikchef Sverige med placering på Logistikcentrum i Örebro (Swedol) och trivs som fisken i vattnet!

%d bloggare gillar detta: