Semester

Det är semester. Även på bloggen. Jag har helt enkelt inte haft skrivkänslan. Dock så snurrar tankar och känslor inför olika beslut. Jag tror jag har ganska klart för mig vilket vägval jag gör efter sommaren men jag passar på att marinera idéerna och njuter av att vara ledig. En eftersatt trädgård har en pågående uppfräschning med massor av buskar som klipps och ska klippas och ett riktigt gammalt och stickigt trägolv runt poolen byts ut undan för undan. Denna typ av sysslor är inte bara bra träning för en stel och överviktig kontorsråtta utan också balsam för själen. Jag har tid att tänka och samla hjärnkraft under tiden. I skrivande stund är en roadtrip med familjen startad där norska fjordlandskapen ska fylla mig med energi. Naturen har en positiv påverkan på hur vi människor mår. Dels är intrycken i sig en källa men luften, vattnet, växterna, djuren ger iaf mig en energiboost som jag tror alla kan få om man tar sig tiden att se detaljerna i det stora.

Kom ihåg att inte försöka hinna göra för mycket. Gör det som känns bra för dig själv och inte vad ditt undermedvetna tror att andra förväntar sig. Njut av dagen och tänk inte för mycket på vad du ska göra när semestern är över. Då finns risken att energin inte fylls på. Oro är den värsta energiboven av alla. Och fyll inte all tid med planer. Skapa bara ramverket och måla innehållet vartefter. Vem vet, du kanske skapar ett av dina finaste konstverk denna sommar? Om planerna inte håller blir vi besvikna. Planerna kanske innehöll en lika varm sommar som i fjol? Då blir du garanterat besviken och att låta vädret stjäla din energi är bortkastat. Ibland blir det kanske inte som man tänkt sig men genom att istället göra helt andra saker den där regniga dagen kan ju öppna helt nya dörrar!

Nu ska jag se vart roadtrippen tar oss! Ha det! ✔️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: