Fånga din dröm

Många gånger när vi pratar om drömmar tänker vi oåtkomligt, långt borta, nåt för andra. Vi tänker storslaget och fantasi. Vi kan dagdrömma, vi flyr vardagstankar och landar i verkligheten när drömmen tar slut. Jag vet inte om du känner igen dig men jag tänker så och har gjort det många gånger. Jag har alltid mått bra av att drömma. Det ger lyckliga tankar. För stunden. Men vi kan faktiskt inse att drömmarna som hjärnan tänker är uppnåeliga. Vi styr oss själva redan men vi styr oss att hindra oss mer än att boosta oss. Vi intalar oss att det är orealistiskt. Vi letar orsaker till att lägga drömmen åt sidan. När jag reflekterar över detta och varför det ska vara på det viset blir jag fascinerad om och om igen. Människan är både komplicerad och enkel på samma gång. Vi har en hjärna som är ett mirakel av komplexitet. Och den styr oss utan att vi själva inser det. Allt vi gör, varenda rörelse och handling styrs av vår hjärna och hjärnan som styr just dig är din alldeles egna. Den tillhör dig så varför ska du inte kunna göra vad du vill?

Drömmarna behöver inte vara storslagna. Om du tänker att drömmarna även är allt som du egentligen vill även i det lilla? Finns det saker du tänkt att du skulle vilja men aldrig fått gjort? Är det så komplicerat att genomföra det? Vilken känsla och vilken tanke dyker upp när du haft den idén framme? Har det dykt upp hinder? Har du tänkt att det blir för jobbigt, för krångligt eller är det den där känslan i magen om vad andra ska tycka? Minns du att jag beskrev hur hjärnan tänker 5 negativa tankar på en positiv? Det är omedvetna tankar. Vi är tillbaks till att inte låta våra beslut fattas av vårt omedvetna. Vi behöver medvetna beslut för att förändras.

Att vara i nuet har du säkert hört många gånger. Vad betyder det? Vad betyder det för dig? Spontant kan det dyka upp bilder av mindfulness, yoga, solnedgångar och hippies. Vi färgas av intryck och låter oss styras av fördomar för att vi fungerar så. Fördomar låter negativt men är i min värld något vi föreställer oss för att vi lärt oss det. Allt vi hör är inte sant. Men vi beter oss så. Vi ifrågasätter inte tillräckligt mycket våra egna tankar. Varför? För att vi inte tänker efter i det medvetna. Att vara i nuet ser jag som att vara i verkligheten, att vara i det medvetna. Som att ”se nyktert på saker”.

När vi börjat med att sluta gå på instinkt, när vi börjar ifrågasätta vårt eget beteende, när vi börjar känna efter vad vi faktiskt själva vill och tar kommandot över vår egen vilja och då menar jag på riktigt vår egen vilja och inte andras eller något vi lärt oss så kan den viljan översättas till drömmar. Där och då inser vi att vi kan uppnå våra drömmar. Att befinna sig i nuet, utan autopilot, öppnar ögonen på vid gavel. Jag börjar låta tjatig eftersom jag säger i stort sett samma saker hela tiden men jag försöker göra det med olika vinklingar och reflektioner. Och det beror på att det är samma sak jag hela tiden kommer tillbaks till. När man landar i det jag befinner mig i allt oftare, är det som att världen runtomkring går i dimma, människor jag ser och träffar är som zombies (:)), dag ut och dag in. Jag ser människor som mår dåligt utan att själva förstå det. Jag ser människor som befinner sig på fel plats och blir osams med andra just för att de innerst inne inte mår bra, självinsikten saknas, självförtroendet är lågt, autopiloten går för fullt och ilska och sorg projiceras mot andra. Det jag ser är rädsla. Rädsla för att följa drömmen. Där är det tydligt att drömmen har blivit något ouppnåeligt. Och man ser det inte själv. Dimman är tät och världen suddig. Allt blir suddigt och man ser inte andra. Bara för att autopiloten är på och man inte befinner sig i nuet. I verkligheten.

Självinsikten brukar komma när man landar hårt. När man kraschar och inser att något inte stämmer. Vi behöver inte bryta ihop eller gå in i väggen. Det behöver inte gå så långt, inte alls. Men vi kan behöva hjälp att se exempel som går att relatera till. Vi behöver hjälp med att bryta mönster. Det behöver inte vara svårt. Vi kan börja med små saker. Små steg. Ett steg i taget. När de första stegen är tagna blir det lättare. Steg för steg går vi sen vidare på en resa i livet. Samma resa jag också tjatar om. Drömmarna finns där längre fram. En del närmare och en del längre bort. Någon dröm kan vara många steg bort. Där det tidigare upplevts ouppnåeligt. Men du kommer dit, jag kan nästan lova det. Nästan säger jag för att det inte är upp till mig, det är upp till dig. Men om du gör din resa, i det medvetna, med manuell styrning, inser att allt finns hos dig själv och inte andra, så kan jag lova att du kan nå dit. Våga gå emot din inre rädsla, slåss mot självskyddet, ta kommandot över dig själv, var egoist (utan att vara dum), älska dig själv och stanna i nuet, så kommer det att fungera.

Fånga din dröm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: