Tänk om det fanns ett piller?

Ja, tänk om det fanns ett piller. ”Jag önskar jag kunde trolla!” Jag tror många, om inte de allra flesta har tänkt i såna banor. Inte bara en gång. Det är lätt att tänka så de gånger det känns jobbigt. Vi vill ha genvägar, vi vill blunda, öppna ögonen igen och befinna oss någon annanstans.

Verkligheten är en annan. I verkligheten går det inte att trolla och ingen har uppfunnit det där pillret. Det går upp och det går ner. Ibland väljer vi fel vägar. Vad vi behöver inse är att genvägen inte finns där. Det gäller att undvika jobbiga omvägar om man vill gå en rakare väg. Hur jobbigt det än låter så handlar det om att inse att den som hjälper dig är du själv. Nu har jag skrivit på den här bloggen ett tag och jag är väldigt glad att du läser vad jag skriver. Många tittade in i början. En del troligen mest av nyfikenhet och det är självfallet många som inte är intresserade av just det jag reflekterar och skriver om. Verkligheten i världen är att det är inte mer än ca 10% av din omgivning som faktiskt delar dina värderingar, åsikter och tankar i större utsträckning. Jag har ingen aning om du eller någon annan har anammat något av det jag skrivit, hittat en vinkling som hjälpt dig i någon situation eller påbörjat en ny typ av livsresa. Jag tänker att det är så och det är också vad som får mig att vilja sitta här och med ord på skärmen dokumentera mina tankar till omvärlden. Men dagens reflektion handlar om vad rubriken säger.

Jag har en känsla av att det i början ramlade in besökare som letade efter genvägen. Alltså det magiska pillret eller trollformeln. I böckernas värld är det så vi fungerar. Det kommer ut mängder av böcker skrivna av personer som delar med sig av erfarenheter och berättar om sin lycka och vad som gjorde att de landade där de gjorde. Köpare av dessa böcker kanske tänkt att ”det kan inte vara så svårt” och genom att lösa boken hitta en enkel väg till lyckan? Jag kan ju inte veta att det är så men jag tror att det är på det viset det förhåller sig. På samma sätt tänker jag att vissa gjort med vad jag skrivit. När man inser att det inte fanns en guldbiljett att hämta, så letar man någon annanstans. Nu kommer ju inte berörda att läsa just det här och tanken är inte att det är ett budskap riktat direkt till dom. Men omvänt mot 10% är 90%. Det betyder att 9 av 10 personer ”dragit vidare”. Om man ser till andelen som kanske egentligen skulle behöva göra en resa till sitt bättre jag, att identifiera sina drivkrafter, stänga av autopiloter, komma till insikter och hitta sin egna inre frid så är det säkerligen 7-8 av dessa 9. Det jag tänker är att det är himla svårt att nå ut. Jag är glad att det just nu är läsare, av just dessa ord, som är personer jag faktiskt inte känner. Just du, om det är du, har också en krets av 10% och med den matematiken når budskapen dubbelt upp för varje för mig ny person. Det är magin med nätverk. Och genom att jag fortsätter skriva så hittar mina reflektioner vidare i nätet av fantastiska människor. Det om något är steg för steg för mig, på min resa. Så du behöver inte tveka om du känner att du har någon i din omgivning som skulle kunna ha nytta av detta. Dela med dig och tipsa vidare.

Det är jobbigt att höra sanningen ibland. Jag tjatar om autopiloten, om att våga, om att erkänna för sig själv osv. Det skrämmer många som är i en situation de inte trivs i. Flyktkänslan blir starkare än något annat och valet att stoppa huvudet i sanden och låta de inre rädslorna hålla en tillbaks vinner striden. Jag tror på envishet. Jag tror att tro på det jag gör. Jag tror på fortsatt spridning av mina egna reflektioner, idéer, budskap och konkreta tips och att det leder till att någon annan än jag själv också kommer uppleva att de mår bättre, kommer vidare och vågar leva sina drömmar.

Som jag gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: