Livet tuffar på, som planerat

Bara en härlig bild från en promenad i närområdet.

Dagarna tickar på och inläggen här kanske kommer lite oregelbundet. Tänkte jag bara skulle uppdatera lite om läget! Helgerna är förbi och ”vardagen” är tillbaka. Fast mina vardagar är ju inte som tidigare. Jag känner mig privilegierad att kunna vakna och veta att jag numer arbetar för mig själv. Även om det bara är i uppstarten så är känslan fantastisk. Jag gnetar vidare med att vidga nätverket och uppmärksammar nyckelpersoner om vad jag håller på med. Det gäller att både lägga ut krokar men samtidigt balansera det så besluten kan tas i rätt ordning. Till sommaren och andra halvåret finns en hyfsat färdig plan och idag har jag just avslutat ett samtal som jag i början av nästa vecka får återkoppling på. Det kan ge ett uppdrag som passar som handen i handsken med min planering och skulle ge mig fullt upp även fram till sommaren! Så du kan väl hålla dina tummar så kanske det faller på plats!

16-års sonen fick ett förlängt jullov pga en korsbandsoperation för ett par dagar sen. Det har gått riktigt bra men han ligger mest och sover som tonåringar gör! Det där knät har förstört fotbollssäsongen 2018 och inomhussäsongen uppå det. Och att utförsåkningen under vintern blir saboterad gör inte saken bättre. Vi åker med hela familjen en sväng till fjällen ändå även om han inte kan åka skidor men han har en mycket positiv inställning till skadan och rehabiliteringen som är avundsvärd.

Idag skiner solen, jag har fått en hel del gjort och kom just på att nu är det fredag igen. Tycker tiden går så våldsamt fort ibland. Dagarna är markant längre redan och det smäller ju bara till så har vi snart vår och sommar igen! Jag älskar sommaren. Tänk bara att kliva ut i shorts och t-shirt och se solen gå upp, lyssna på kvittrande fåglar och lyssna på hur vinden väcker världen med ett svagt sus. Den första väldoftande kaffekoppen intas på altanen och man är redo för en ny dag! Jag har inget emot vintrar för den delen men jag ser ju hellre ett tjockt snötäcke som lyser upp mörkret. Nu är det som det är och eftersom jag inte kan göra något åt det så fokuserar jag på att hämta det positiva annanstans. Just idag fick jag på nya vinterdäck och känslan av ett bra grepp på den isiga uppfarten gjorde mig glad. Det behövs ibland inte mycket mer än så.

Kom ihåg att se allt positivt. När tjurigheten slår dig, eller du helt plötsligt irriterar dig på något så stäng av direkt! Säg till dig själv att det där var väl onödigt! Om du lyckas stänga av autopiloten så kan du ganska snabbt se dig om och reflektera över något som istället är positivt. Du sparar så mycket energi och blir en så mycket gladare människa med små medel, bara du jobbar med det medvetna och ständigt behåller kommandot över dig själv. Glöm inte heller att utmana dig själv med saker som det spontana du, helst slipper ifrån. Själv tänkte jag ta en sväng till gymmet idag. Det är ju jobbigt ibland att ta sig dit, det är jobbigt att värma upp, det blir stelt i musklerna och en hel massa andra negativa saker som man kan använda som argument för att slippa när det är jag själv som faktiskt bestämmer. Men å andra sidan så är känslan efteråt så fantastisk skön. Jag vet att jag kommer att vara nöjd med mig själv. Jag vet att det är bra för hälsan och att jag långsiktigt bara mår bättre och bättre av det. Sen är det ju en klar fördel att få känna sig lite snyggare och lättare! Det är helt enkelt lite lättare att tycka som sig själv när man mår bättre! Så därför åker jag till gymmet i eftermiddag!

Hoppas du gör helgen till en bra helg för dig själv! Ett steg i taget! Njut av livet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: