Känslan att njuta

Svävande

Idag gav jag mig ledigt. Bara att kunna göra det är ju ganska befriande. Det är jag som bestämmer det. Jag är min egen chef. Jag tyckte att jag hade gjort mig förtjänt av det. Det är det som ger mig den känslan som bilden beskriver, en bild jag använt tidigare i samband med att jag slutade min anställning. Är det en känsla du själv upplever då och då? Eller vill känna?

Tänk efter när du har den känslan eller i vilken situation du tänker dig att du är i när du vet att den känslan skulle infinna sig. Är du där för sällan? Är du inte där fast du vill vara där? Det behöver inte betyda ”att leva drömmen”. Det kan betyda att bara få vara där man vill vara, bara. Det betyder att du själv har kontrollen över ditt liv. Det betyder att det är du som bestämmer. Det betyder att ditt medvetna bestämmer och att den inre självskyddande, undermedvetna autopiloten är avstängd. Jag är där just nu och önskade att alla var där.

Det är inte ett svävande bland molnen eller en sagovärld. Det är lika verkligt som igår, som för ett år sen, som när jag tyckte livet var ganska grått och att glädjen att åka till jobbet var borta. Skillnaden är min egen inställning till allt. Skillnaden är att jag har kontrollen över mitt eget liv. Jag kommer att få jobba hårt, bra mycket mer än idag på en ledig dag. Verkligheten är fortfarande därute men jag har så mycket roligare i verkligheten när jag styr var jag vill befinna mig.

Jag är glad att jag startade den här bloggen. Det var lite av ett experiment och jag tänkte självklart att det kanske inte skulle vara någon, eller väldigt få som skulle vara intresserade att läsa vad jag skriver, vad jag tycker, hur jag resonerar och reflekterar. Nu vet jag att det når igenom. Långt ifrån vad jag kanske idag skulle önska men verkligheten är vad den är. Livet är stressigt och människor har inte tid. Tyvärr är det alldeles för många som ”sitter fast”. Jag försöker skapa reflektioner hos andra. Jag är övertygad om att en hel del inte vågar läsa. Argument är ”det är inget jag har behov av”… och jag kan inte låta bli att berätta för er hur jag känner att vilja banka in i skallen på vissa att de skulle behöva erkänna för sig själva, att de för sin egen skull skulle behöva öppna sina egna ögon. Många ljuger för sig själva. Och anledningen är rädsla. I de flesta fall en omedveten rädsla men dessvärre finns det även de som har kommit till insikt men vågar inte ändå.

Jag kan självklart inte påtvinga någon, något. Men vad jag kan göra är att berätta och berätta om. Om jag reflekterar och vinklar om på olika sätt så kanske det väcker något hos någon! Jag har efterfrågat tidigare och gör det igen, att jag jättegärna tar emot kommentarer, frågor eller självklart, helst av allt dina egna reflektioner, berättelser eller förändringar. Du kan maila direkt till mig på royne@telia.com.

Har du under slutet av 2018 hittat något löfte för dig själv till 2019? Det är inte försent. Det är ingen lag eller regel att löftet måste ges innan tolvslaget. Själv har jag löftet att 2019 ska bli mitt bästa år ever, att jag ska ha roligt, att jag aldrig ska låta autopiloten gå igång. Det betyder att jag är mycket mer öppen och närvarande. Jag känner mig själv så pass att jag vet att det innebär hårt fokus. Både på arbete och relationer. Men det handlar om att vara lyhörd, nyfiken, väldigt förlåtande och att inte döma, inte ”facka in” eller dra snabba slutsatser, lika lite som att vara för snabb att säga ja eller nej, eller säga emot. Att säga emot kommer oftast från autopiloten. Men vad är det som säger att det jag tänker är det rätta? Jag har jättemycket att lära av andra som är olika mig. Så är det även för dig.

Nu är snart mellandagarna slut, snart är de flesta igång i det ”normala” igen. Vilket normala vill du ha?

God fortsättning och hoppas 2019 blir ditt bästa år, ever!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: