Nu är det nära! Ho,ho,ho!

Nedräkningen pågår och snart lyfter jag!

Det mesta är landat och nu närmar sig lanseringen. Målet var att mitt företag, Ledstjärna Verksamhetsutveckling, skulle vara startklart till årsskiftet och just nu filar jag på det sista på nya hemsidan. Jag tror nog aldrig jag haft en finare julklapp till mig själv än i år. Och vad passar väl bättre än att i år ge ett nyårslöfte? Det har jag inte gjort på några år och hänger nog sannolikt samman med motivation till att göra det. För det mesta spricker ju nyårslöftena av den enkla anledningen att de kommits på under själva aftonen och dagen efter så har nog de flesta själva glömt de storslagna planerna eller helt enkelt bara ångrat sig när nykterheten krupit på! 😉

Om du hängt med mig på bloggen eller kanske råkat fånga någon av reflektionerna och gjort det till något eget, så kanske du redan byggt upp idéer eller halvt som halvt bestämt dig för någon typ av förändring, infriande av någon dröm eller ändring i ditt sätt att vara? Varför inte använda sista veckan och dagarna på året till att formulera detta till ett nyårslöfte som kommer att betyda något? Ett åtagande till dig själv att luta dig emot när du tvivlar? Sätta press på ditt undermedvetna och hålla emot när självskyddet och argumenten kommer för att hindra dig? För du kan alltid säga ”Men jag har ju lovat mig själv…” och hur gärna vill du svika dig själv?

Jag har fått jobba hyfsat hårt med mig själv under ett par månader. Steget att gå från trygg anställning rakt ut i okänd terräng, ett vitt blad med bara stjärnor som hjälp till navigation. Tanken är att jag ska livnära mig på företaget. Jag vet att det blir ett par hundår, så är det alltid med nystartade bolag. Kanske att politiken gör vissa förenklingar och förbättringar i insikten att det är företagen som skapar sysselsättning men oavsett så behöver jag vara förberedd mentalt och tro på att det kommer att gå bra. Detta är ett typexempel på det jag tar upp om att sätta hinder och se målen som oöverstigliga hinder, om jag inte tänker ett steg i taget, att följa planen och veta att alla steg sammantaget resulterar i en resa. Självklart drabbas jag plötsligt av känslan ”hur ska det gå?”. Det är då det gäller att direkt komma tillbaka till nuet och fokusera på att vara närvarande och ha kommandot över mitt liv.

Hoppas du har fått in känslan av julefrid och ledig tid med familjen dessa sista dagar. För dig som jobbar är det ofta en himla massa saker som ”bara måste göras”. Vad är det värsta som kan hända om någon av sakerna inte blir klar? Ställ frågan till dig själv. Du kanske kan lätta på trycket? 

Sitter och blickar ut över ett snötäckt landskap samtidigt som jag skriver. det ser ut att bli en vit jul hemma. Då stämde praktikan eftersom Anders slaskade. Tänk att först ha fått en härlig varm och lång sommar och nu kanske också en vit jul! Underbart! Jag hoppas vi får uppleva några krispigt kalla dagar så vi får klä oss varmt, testa nya vinterkängorna och min snygga ”päls”-mössa (självklart inte äkta päls). Tänk den höga, friska luften, bolmande andedräkter och yrande snö! Och sen in i värmen och dricka varm glögg, choklad, te eller kaffe, vad man nu önskar sig. En Toddy kanske? Bara att tänka på dessa bilder får mig att uppleva barndomsminnen, snöbollskrig med Totte och svidande kinder väl inne i värmen! Vad härligt! 

Så, snart mina vänner är det dags. Dags för jul, glädje, nytt år och min alldeles egna lansering! Ha en härlig dag så hörs vi snart igen!

4 kommentarer

  1. Såå roligt, Royne! Varmt lycka till! ❤️
    Jag önskar dig och din familj En God Jul och
    Ett Gott Nytt, Händelserikt och Framgångsrikt År, 2019!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: