Uj, det händer saker med mig!

De senaste dagarna så har det hänt grejer! Det känns som stormsteg i livet just nu och det är en del att fixa med. Igår blev så äntligen mitt företag registrerat så fr o m nu kan jag titulera mig egenföretagare! Det är superspännande och självklart är det pirrigt så då gäller det att stanna upp och tänka ett steg i taget och för att det inte ska bli för snurrigt så skriver jag ner de olika stegen, bokar möten och låter det ta den tid som krävs! Det ska ju registreras moms, F-skatt och arbetsgivare hos Skatteverket, göras klart med banken för bankgiro, konto, kort osv, välja redovisningskonsult, registrera domännamn till hemsida och annat praktiskt. Men mitt i allt får jag inte tappa orienteringen. Jag måste säkerställa att autopiloten är avstängd! Den inre kompassen påminner mig då om varför jag gör detta.

Reflektioner jag gör är att det känns som att man får vänta på allt nuförtiden! Det skapar lite frustration men jag försöker leva som jag lär och accepterar att det bara är så. Jag anpassar mig, accepterar att olika saker tar den tid det tar och under tiden får jag helt enkelt pyssla med annat. Hemsidan kan jag inte börja bygga förrän registreringen är klar och det tar 48 timmar. Men för att inte skapa inre kaos med tusen tankar, så skriver jag ned, använder kalendern och lägger sakerna åt sidan. Helt enkelt mitt recept mot stress 🙂 Hemsidan får jag göra när jag kan men jag kan ju inte vänta med nästa steg bara för det så då får saker komma i oordning. Och jag accepterar att oordning får vara den nya ordningen. I mitt nya liv 🙂

Angående rubriken och bilden i inlägget så har jag stretchat ordentligt med mig själv idag. Tror de flesta vet vad LinkedIn är, det sociala nätverket för yrkeslivet, typ. Där har jag iallafall inte bara uppdaterat min profil med information om mitt företag och en aktuell bild. Jag gjorde ett inlägg till hela nätverket med reklam för mig själv…ujujuj. Jag vet att det är nödvändigt för att nå ut men jag har väl aldrig varit den som direkt promotat mig själv så det är verkligen att höja ribban, tänja gränser och göra något utöver det vanliga! Se inlägget 

Men vet ni vad? Jag tror ju inte att de som ser det inlägget tänker annat än att det är modigt gjort. Eller kanske självklart gjort för den delen! Känslan som jag beskriver för dig här är ju bara något som kommer från mig själv. Vi är tillbaks till den där inbyggda självförsvararen som försöker hålla oss kvar vid det bekväma och kända. Genom att göra medvetna beslut så vinner vi kampen mot rädslorna! Så dagens inlägg är skrivet för att lägga fram ett konkret exempel på att jag har kommandot i mitt eget liv och för att ha något konkret att visa som stödjer mina teorier från tidigare inlägg.

”Jag är inte rädd, jag kan flyga!”

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: