12. Det här inlägget kan förändra ditt liv – Om du stannar upp och fokuserar på det!

Jag återkommer till ungefär samma grundbultar i mina olika reflektioner och är ganska övertygad om att alla klarar vad dom vill. Jag märker i vanliga samtal att det är väldigt svårt att nå fram och troligen är mycket av det jag skriver mest en massa djupa ord bara för att fokuset saknas hos mottagaren, alltså hos dig som läser. Jag utmanar med det påståendet men jag upplever att det jag skriver endast är en fis i rymden bland allt annat som ska storma genom våra hjärnor varje dag, det stora bruset av meningslösa fake news, kedjebrev, tester, eller för den delen den tillflykt vi tar tar till bland roliga klipp på fulla ryssar och söta kattungar. Förstå mig rätt, det är bara exempel. Alla får ha sina intressen. Budskapet är att skaka om rätt personer. Ibland kan en face slap behövas för att fokusera blicken och höra genom dånet! För den som tog illa vid sig, så beror inte det på mig. Det vara bara ditt eget självskydd som gick igång.  Men förlåt ändå eftersom jag inte hade någon ond avsikt!

Därför tänker jag summera upp i detta inlägg och ”pausa” inlägg om personlig utveckling på det viset jag hittills skrivit. Reflektioner kommer att komma ändå fast i annan tappning.

Så! Det gäller att lära sig att ta kommandot över sig själv, bestämma sig, tro på och följa sin plan. Helt enkelt lära känna sig själv och inte skämmas för det eller göra sig själv liten. Simple as that! Helt enkelt är det inte om man ”gör fel”. Det absolut största felet är att redan direkt sätta upp hinder för sig själv och tro att slutmålet ska nås på en gång. Och där hamnar du varenda gång om du faktiskt inte egentligen har bestämt dig. Vill du inte förändra så kommer du aldrig att lyckas! Nej, gör en sak i taget, ta små steg, uppnå ständig utveckling. Då kommer varje steg bli mycket enklare. Men det finns inget magiskt piller! Det är ingen annan som gör det åt dig! Allt handlar om dig! Om du känner att du verkligen vill förändra kan du läsa vidare. Förändringen kommer inte genom att läsa eller lyssna, det gäller att du börjar göra! Men jag önskar att du läser rad för rad och verkligen begrundar vad det innebär för dig. Så fort du känner att modet sviker dig, att du målar upp ett omedelbart hinder, argument som omöjliggör för dig, så stanna direkt. Hindren ska omvandlas till möjligheter. Tänk, hur gör jag istället? Vill du så kan du. Vill du inte, sluta läsa här. Men om du vill, så se till att du kan läsa fortsättningen i lugn och ro.

För dig som vill förändra och bestämt dig för att lyckas:

Om du svarar ja på följande fyra påståenden, och med ja menar jag ett ärligt svar till dig själv, så kan du läsa vidare! Det finns ingen annan du lurar än dig själv om du inte menar dessa ja. Svarar du nej på någon av dom så stanna här och fortsätt inte förrän du har fyra Ja.

  • Du har bestämt dig för förändring
  • Du har bestämt dig att prioritera dig själv
  • Du har bestämt att du ska vara ärlig mot dig själv
  • Du har bestämt dig för att se möjligheter och inte hinder

Sådär, då har du tagit dig hit. Men återigen vill jag påpeka för dig att om du inte tror på dina egna ja på påståendena så är det inte värt att fortsätta läsa. Du kommer bara se en massa ord och tycka att jag skriver mumbo jumbo. Men för den som verkligen vill, tror, är bestämd och ärligt tror på sig själv så kommer innebörden av följande rader att förändra ditt liv. På riktigt! Alla meningar börjar med jag. Därför ska du läsa orden som det är du själv som skrivit dom och säga dom till dig själv. Det är du som bestämmer och genom att verkligen göra som du själv säger till dig själv kommer du att ta aktiva beslut och styra ditt eget liv och dina egna beslut.

Först, samma påståenden men med din egna ord.

  • Jag har bestämt mig för förändring!
  • Jag har bestämt mig att prioritera mig själv!
  • Jag har bestämt att jag ska vara ärlig mot mig själv!
  • Jag har bestämt mig för att se möjligheter och inte hinder!

Nu kommer en lista. När du läser den, inte bara en gång, utan gång på gång, så kommer du samtidigt att programmera om dig själv. Det är inget hokus pokus eller skämt från min sida. Det du gör är helt enkelt att ditt undermedvetna får nya instruktioner. Rädslorna och självskyddet för att behålla dig kvar i din bekvämlighetszon hittar inte argumenten som hindrar dig när du bestämt dig för det. Du kommer med tiden att lägga till egna rader på listan och vissa kanske du justerar. Men det viktiga är att du målar upp egna bilder, sträcker på dig, bröstar upp dig, visualiserar situationer där du är där du vill vara! Och kom ihåg! Lugn och ro, begrunda innebörden och säg orden som de vore dina egna redan från början.

Varsågod, the stage is yours:

Jag låter inte autopiloten styra. Jag stannar upp, följer den rätta känslan och ifrågasätter situationen jag befinner mig i. Varför? Är detta rätt för mig? Stämmer detta in på mig? – Jag tar rätt beslut.

Jag är överens med mig själv om vad jag vill, vilka mål jag har och vilka drömmar jag vill uppfylla.

Jag har kommandot över mitt eget liv. Jag bestämmer. Det är min hjärna, mitt hjärta, min kärlek och mitt liv. Det är jag som bestämmer.

Jag ska följa min plan. Jag ska inte falla för ”frestelser”. Jag ska inte låta andra tala om för mig att jag gör fel. Jag ska ständigt påminna mig själv om vad jag bestämt mig för och jag tror på mig själv. Jag är beredd att justera planen om det är vad jag vill.

Jag ska göra medvetna val. När jag ställs inför beslut ska jag tänka till och sen göra det som är bäst för mig. Jag ska säga ja till sånt som pirrar i magen. Jag ska säga nej till sånt som är fel.

Jag vägrar låta rädslor styra mig. Jag målar inte upp ”värsta scenario”-bilder. Jag ska tänka ”vad är det värsta som kan hända?” Min bekvämlighetszon ska vidgas!

Jag ska inte bära världen på min axlar! Jag ska inte ta ansvar för andra vuxnas liv. Jag säger nej om det är bäst för mig. Jag ska inte vara dum när jag säger nej.

Jag ska behandla andra som jag själv vill bli behandlad. Jag ska ha ärliga relationer.

Jag tänker långsiktigt. Jag tar en sak i taget. Om jag upplever ett hinder ändrar jag tankemönstret till ”hur gör jag då?” För fram ska jag.

Jag ska investera i mig själv. jag ska vara egoist utan att vara dum. Jag ska hålla mig till min plan och inte rätta in mig efter andra. Jag säger ja och nej utifrån mig själv.

Jag accepterar att jag är nybörjare på allt nytt jag börjar med.

Jag vet vad som gör mig glad. jag kartlägger mina känslor och tar reda på vad som driver mig.

Jag tänker positiva tankar. Jag låter inte sånt jag inte kan påverka få stjäla min energi. Jag ser fördelar istället för nackdelar. Jag tänker att det finns anledningar till motgång. ”Det var helt enkelt inte meningen att…”

Sådär, det är en lista med mycket stor innebörd. Jag blir nästan fysiskt trött när jag läser den. Men det är viktigt att inte se den som en instruktion. Det är inte det listan handlar om. Det är en lista som ska läsas om och om igen tills du känner att den blir helt sanningsenlig med dig själv. Jag säger igen att detta är ingen ”quick fix”! Det tar den tid det tar men det är du som ska göra det. Inte allt på en gång. Det går inte. Om du har kommit så långt som hit i läsandet och fortfarande är intresserad så rekommenderar jag att du går tillbaks till mina tidigare inlägg. Läs gärna i kronologisk ordning. Läs sakta, begrunda och fånga upp det du ”förstår” eller kan relatera till. Plocka ihop din egen blandning och hitta änden du vill börja nysta i.

Jag har försökt att uppmana dig som läsare att kommentera, utmana, fråga, föreslå ämnen osv men det blir dålig respons. Därför tänkte jag uppmana istället att skriva frågor om ”Hur ska jag göra det här och det här?” Alltså, utifrån mina reflektioner, teorier och påståenden, koppla mot något specifikt i ditt liv där du vill få lite input eller tips på hur jag skulle tänkt eller kanske gjort? Du är och förblir anonym så länge du inte själv lämnar ok till mig att ditt namn får vara med.

Det var det. Jag vet att jag är både spontan och impulsiv och kan brinna för det jag gör för stunden. Nu känner jag att jag skrivit av mig tillräckligt om personliga utvecklingen och behöver stanna upp genom detta inlägg och uppmaningen om att skicka frågor. Jag kommer garanterat reflektera vidare i ämnet längre fram men nu kommer jag övergå till ursprungsplanen att reflektera över ”vanliga saker” i det dagliga livet. På återhörande och tack för att du läser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: