3. Stort steg idag! – Om att se möjligheter och inte hinder

AB admin

Företaget är på G!

Idag är inte reflektionerna så djupa men jag vill bara berätta att jag registrerat mitt bolag idag. Det är inte riktigt klart än då namnet måste godkännas först och jag håller tummarna för att det funkar! Men känslan är bra! Och jag känner mig glad!

Dock så kan jag inte låta bli att reflektera…och jag måste säga att det är inte att ”bara köra igång sin business”! Att ta sig igenom administrationen och byråkratin kan gå an men det tar sin tid och man behöver förbereda en del och i mitt fall startar jag ett Aktiebolag och då ska man ha aktiekapital, företagskonto, bankintyg och bilda styrelse osv mm. Så jag kan rekommendera den som funderar att gå på informationsmöten, prata med rådgivare och självklart googla på tips! När företaget väl är registrerat så kommer vi till nästa del när man väl kör igång. Då har vi med Skatteverket att göra med moms och skatter osv och är man arbetsgivare åt sig själv eller någon annan så är det sociala avgifter, pension och allt annat. Låter jag negativ? Det är lite meningen för det jag vill komma till att det finns experter på sånt här. Som företagare ska man fokusera på det man vill bedriva i sin verksamhet, alltså affärsidén! Och min affärsidé är inte att sitta med bokföring och räkna ut avgifter! Därför tänker jag anlita en redovisningskonsult som blir min närmaste arbetskamrat! Det är ungefär som att rekrytera. Jag tänker ”intervjua” och anlita (inte anställa) den som passar som min partner! Tips mottages tacksamt!

Så budskapet är att fokusera på rätt saker, se möjligheterna och inte hindren. Det blir så mycket roligare då och jag får göra det jag vill, inte det jag inte vill! 

En annan sak jag tänker på är att: inte.vara.orolig! Om jag nu inte får uppdrag i den omfattning jag vill så kan jag alltid leta efter en anställning igen. Det är alltså backupen. Men självklart är målsättningen en annan! Måla inte f-n på väggen! För den som funderar på att starta eget så kan man göra det parallellt med ett jobb, prova sig fram och bygga en bas så blir hoppet kanske mer ett ”skutt”! 

Bilden är från Funäsdalen sommaren 2017. En skön dag på en balkong med härlig utsikt och tillsammans med familj och bästa vännerna. Att plocka fram bilder ur arkivet som väcker positiva minnen är en medicin som är enkel att inta. Och den här passar ju extra bra idag då bubblet symboliserar ett firande!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: