1. Vart tar vägen vägen? – Om att välja väg, eller starta ”äventyret”. Det börjar med ett beslut

För bara en dryg månad sen hoppade jag utför det där stupet. Alltså inget som är på bilden men det är bildligt menat! Jag slutade på mitt jobb. Känslan som var otroligt stark, var att stå vid kanten på stupet eftersom jag denna gång inte hade nästa steg klart för mig. Jag har landat i att jag vill bara vara min egen ledare. Jag vill vara den som styr över mitt liv. Jag vill ta besluten själv över hur min dag ska se ut. Jag ska vara Kejsaren över mitt liv!

Många gånger har jag kommit hem och varit frustrerad över svårigheten att göra saker enkelt, att människor vill bli lyssnade till, att vi behöver få vara delaktiga, att det finns så mycket kompetens som inte tas till vara! Det finns såklart många orsaker till varför det inte ska vara så enkelt eller t.o.m att den bästa och effektivaste vägen inte alltid väljs. Många gånger handlar det om tid. Tiden är ju vad den är men ändå räcker den inte till. Vi kanske skulle vara mer realistiska och ändra vår tidsuppfattning? Andra gånger handlar det bara om makt. Vissa gånger helt enkelt p.g.a kompetensbrist…men gemensamt i många av situationerna vi hamnar i idag är närvaron av högt tempo och extremt informationsflöde. Våra hjärnor hinner inte med och vi låter inte våra hjärnor vila och återhämta sig. Vi behöver förhålla oss till människohjärnan i den digitala utvecklingen!

Jag tänkte beakta en del av dessa områden i mina reflektioner och dela med mig av tankarna bakom och hur jag tänker att man skulle kunna göra. Min förhoppning är att det kan leda till konkreta tips och råd hur du själv kanske gör nya val i ditt liv!

Jag har gjort flera konkreta saker redan. En sak är denna blogg. En annan är att jag är i uppstarten av ett helt eget företag där mina tankar är grundbulten för verksamheten. Det berättar jag mer om när det börjar komma på plats. Men kanske det viktigaste av allt var att jag gjorde det där hoppet och fokuserade på mig själv. Jag tar hand om min hälsa, konditionen blir bättre, vikten minskar och huvudet klarnar!

Var trevlig mot de du möter idag. Le och du får leenden tillbaka! Och kom ihåg att lyssna på ordens betydelse i vad andra människor säger. Ord är inte bara ljud 🙂

Bilden är tagen i Norge i somras. Jag har vandrat i fjäll i 25 år. Miljön är fantastisk att samla ny energi från. Att sitta på en fjällsluttning med kaffetermosen ger utrymme för reflektion!

17 kommentarer

  1. Tack Åsa! Jag blir glad av din återkoppling. Jag hoppas att kunna nå ut till människor och lyckas en enda person utvecklas vidare just pga av mina egna erfarenheter så har jag lyckats! 🤗

   Gilla

 1. Intressanta tankar! Jag har aldrig följt någons blogg förrut men eftersom du har haft stor positiv påverkan på min karriärsutvecklig och min personliga utvecklig som medmänniska, så skall de bli intressant att följa dig. Lycka till Broder!

  Gillad av 1 person

 2. Säger bara spontan första tanke som poppar upp. Vill du bli min kompanjon och Upptäcksresare. Att ta kaffepausen med dig på en fjällsluttning vore magiskt❣️ 😜😍

  Gillad av 1 person

 3. Så klokt och bra skrivet Royne. Ska bli intressant att läsa här hos dig vidare😃. Tänkte nästan starta en blogg till resan, får se hur det blir☺️

  Gillad av 1 person

 4. Vilket klokt och modigt beslut! Känner igen mig i mycket av dina tankar och står just nu i ett vägskäl. Är medveten om attvaler av väg är otroligt viktigt och kanske avgörande för hur resten av livet kommer se ut. Ska följa din bligg. Kanske kan den hjälpa mig ”hitta rätt”🌸

  Gillad av 1 person

  1. Hej Anna! Vägval är viktiga men det går alltid att hitta tillbaka om man ångrar sig. Livet behöver inte alltid vara så komplicerat om lär sig själv att göra det enklare! Och man kan ju välja något man inte tänkt och det blir fantastiskt också! Ibland är slumpen ens bästa vän och det där gräset kan bli riktigt grönt där man är också!

   Gilla

 5. Så kloka och tänkansvärda ord. Har precis landat efter att gjort hoppet för tre år sedan, både karriärsmässigt och privat. Nu står jag Stark och vågar tro på den jag är. Underbart! Lycka till👍💪 kommer att följa din blogg

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: